Wat doen wij ?

IMBC is een bron voor de creditfinanciering, de ondersteuning bij de groei, de vestiging, de ontwikkeling en de industriële reconversie van kmo’s.

IMBC stelt samen met u een financieel plan op maat op dat is aangepast aan het ondernemingsproject en de specifieke behoeften.

Waarom met ons werken ?

IMBC is de lokale vertrouwenspartner bij uitstek voor alle kmo’s. Rechtstreeks en voortijdig contact, ongeacht de voortgangsstatus van het dossier.
Met onze aanpak op maat en onze expertise brengen we financieringsoplossingen aan die slechts een minimum aan waarborgen vereisen en die het mogelijk maken om een hefboomeffect bij de andere partners teweeg te brengen.

IMBC is een duurzame partner die afzonderlijke of achtereenvolgende interventies op korte, middellange of lange termijn voorstel, afhankelijk van de behoeften van uw onderneming.

Onze oplossingen zijn snel, soepel en progressief.

We spelen ook een belangrijke rol in het samenbrengen van de kmo’s en de andere sociaaleconomische spelers.

DE CASESTUDY BEKIJKEN

Welke types van financieringen ?

Onze financieringsoplossingen gaan in de eerste plaats om credit. Het gaat voornamelijk om de ondergeschikte lening en in mindere mate om de opname van minderheidsparticipatie. Ze zijn gericht op de versterking van de solvabiliteit van de onderneming en de consolidering van de financiële structuur, terwijl de onafhankelijkheid van de ondernemer wordt gerespecteerd.

We komen ook tussen onder de vorm van een lening op korte, middellange of lange termijn, met of zonder waarborgen, financiële leasing voor onroerende goederen of een voorschot met vaste termijn.

De IMBC-groep vormt een alternatieve of aanvullende financieringsbron in combinatie met een andere financiële speler.

De Groep kan bijvoorbeeld tussenkomen in een kmo :

  • alleen aan de zijde van de onderneming,
  • in samenwerking en andere financier van welk type ook: bank (traditioneel, mezzanine finance…), creditfinancier (Venture capitalist, business angel…), PPP’s of publieke middelen…
DE CASESTUDY BEKIJKEN