Affineurs Fromagers: knowhow van vader op zoon

Al meer dan 30 jaar bevestigt het familiebedrijf S.A. Jeunes Affineurs Fromagers zijn aanwezigheid op de markt door een strategie voor de ontwikkeling van de plaatselijke handel.

« Met IMBC hebben we een partner gevonden die onze filosofie en onze manier van werken begrijpt. We werden met begrip, vertrouwen en welwillendheid ontvangen om ons project voor te stellen », Jacquy Cange, oprichter en gedelegeerd bestuurder.

In 1985 opende Jacquy Cange een rijpingsatelier in Stambruges. Zijn originele creaties en knowhow hebben ervoor gezorgd dat hij snel een van de referenties werd op deze specifieke markt. Samen met zijn vrouw en zijn jongste zoon Nicolas begon hij met de distributie van zijn artisanale producten, onder andere aan kaashandelaars en horecazaken, maar ook via een verkooppunt in het atelier en op de markt.
Enkele jaren geleden heeft Jacquy Cange, met de steun van IMBC als nuttig hefboomeffect voor de plaatselijke economie, een winkel overgenomen in het centrum van Bergen.

 

Een nieuwe distributiestrategie ontwikkelen

Deze aankoop heeft vader en zoon doen nadenken over de ontwikkelingsstrategie van dit familiebedrijf dat zich in nieuwe regio’s wil uitbreiden door de wekelijkse aanwezigheid op nieuwe markten voor artisanale en voedselproducten. IMBC investeerde vervolgens opnieuw mee in de aankoop van een bestelwagen met aanhangwagen.
Vandaag de dag heeft het bedrijf haar patrimonium weten te consolideren en kijkt het met vertrouwen naar de toekomst.