Les Carrières de la Pierre Bleue Belge: een eeuwenoude activiteit die meer dan ooit is aangewezen op de nieuwste technologieën

Les Carrières de la Pierre Bleue Belge S.A. behoren tot de leiders in de extractie, het zagen en het bewerken van blauwe steun in Europa. Om zijn productiviteit op peil te houden, investeert dit familiebedrijf regelmatig in nieuw gereedschap.

« Het is inmiddels evident geworden om voor onze grote investeringen contact op te nemen met IMBC. Het is tegelijkertijd een betrouwbare partner en een onvermijdelijke economische speler in de regio », Julie Abraham, gedelegeerd bestuurder.

De blauwe steen van België wordt al meer dan 300 jaar uit de steengroeven in Soignies gehaald. Vandaag telt het familiebedrijf S.A. Les Carrières de la Pierre Bleue Belge 3 productiesites waarvan de even kwalitatieve als esthetische producten over heel België, maar ook over de grens worden gedistribueerd voor ambitieuze bouw- en versieringsprojecten. Het bedrijf staat open voor nieuwe markten en zorgt voor veel tewerkstelling.

Altijd aan de top

De onderneming heeft al meermaals een beroep gedaan op IMBC voor een interventie met het oog op grote investeringen, zoals de aankoop van rollend materieel, extractiemachines, zwaar gereedschap, … maar ook om bij te dragen in de financiering van de inrichting van een nieuwe steengroeve waarvan de eerste blokken in 2008 werden opgehaald. Deze jarenlange samenwerking gaat terug tot de oprichting van IMBC zelf.
Als de directie van de S.A. Les Carrières de la Pierre Bleue Belge voor deze investeringen rekent op een evenwicht tussen eigen fondsen, de interventie van de banken en de interventie van IMBC, waardeert ze vooral het ontwikkelde partnerschap met IMBC.

« We komen ongeveer één keer per jaar samen om onze evolutie te bespreken, waardoor we de opportuniteiten kunnen aanstippen en de voorbereiding van de interventiedossiers kunnen vereenvoudigen » onderstreept Julie Abraham.

Het bedrijf waardeert ook de rol van IMBC in het contact met andere ondernemers van de regio om de mogelijkheid tot synergiën te bestuderen, zoals ze bijvoorbeeld nastreeft in het kader van haar duurzaam ontwikkelingsbeleid.