Brasserie Saint-Feuillien S.A.: een Belgisch verhaal zoals we ze graag hebben

De Brasserie Saint-Feuillien is een zelfstandige familiebrouwerij die in 1873 werd opgericht en deel uitmaakt van het artisanale erfgoed van de regio. Haar regelmatig bekroonde bieren worden tot ver over onze grenzen gewaardeerd.

 « Naast de steun bij de investeringen zorgt IMBC ook voor een technische blik op de wereld van de onderneming. Deze expertise zorgt ongetwijfeld voor een meerwaarde bij de interventie », Dominique Friart, gedelegeerd bestuurder.

De Brasserie Saint-Feuillien brouwt sinds 1873 artisanale bieren van grote kwaliteit en wordt al 4 generaties geleid door de familie Friart. Vandaag mag de onderneming er prat op gaan te behoren tot de beste 5 brouwerijen in Wallonië. Meer dan 40 % van de productie is bestemd voor de export.

De Brasserie heeft haar succes te danken aan een goed financieringsbeleid van haar groei en aan de modernisering van de productiemiddelen.  Met het oog op het belang van de investeringen heeft de onderneming zich tot meerdere financieringsorganismen gewend. Onder deze organismen bevond zich IMBC waarmee ze een tiental jaar geleden contact heeft opgenomen.

De groei bevestigen

Deze laatste tien jaren werden gekenmerkt door cruciale fases in het leven van de onderneming, zoals de uitbreidingswerkzaamheden aan de productiesite in 2008 en in 2012 of de installatie van een nieuwe, uiterst performante, geautomatiseerde brouwzaal in 2013, waardoor de Brasserie St-Feuillien haar productiecapaciteit kon verdrievoudigen.

Bij al deze fases stond IMBC de Brasserie bij en speelde de onderneming een belangrijke rol als hefboom bij andere financiële actoren.

« Hoewel het voor ons belangrijk is om de financieringsbronnen te diversifiëren, we hebben een sterke waardering voor de standvastigheid in de relatie met IMBC. Hierdoor hebben we een vertrouwensrelatie en een wederzijds begrip kunnen opbouwen, die nog verder worden versterkt door een transparant beleid  » onderstreept Dominique Friart.

Vandaag de dag heeft de Brasserie St-Feuillien belangrijke markten in het buitenland kunnen veroveren en werden sommige brouwsels internationaal bekroond.